Loet van der Lee Quintet

Loet is zolang ik hem van het Hilversum’s Conservatorium ken (begin jaren ’90) altijd druk bezig met van alles in de muziek zoals concerteren, big bands leiden, organiseren van festivals en workshops. Daarnaast hebben we ook heel wat kilometers door o.a. Europa en Rusland afgereisd met het Glenn Miller Orchestra. Dat hij daarnaast nog tijd vindt om inmiddels al weer zijn 12de (dubbel)cd op te nemen is bewonderenswaardig (to say the least)!

Het leuke aan deze hardbop jazz cd is dat er veel jong talent in zit die allemaal al stevig aan de weg aan het timmeren zijn. Daarnaast zitten de arrangementen ook goed in elkaar. Het is al met al een swingende en gevarieerde dubbel cd geworden die ik van harte kan aanbevelen!

line up:

Loet van der Lee – trompet & flugelhorn

Gideon Tazelaar – tenorsaxofoon

Sebastiaan van Bavel – piano

Cas Jiskoot – bas

Tim Hennekes – drums

speciale gasten:

Allard Gosens – gitaar

Will Jasper – altsaxofoon en dwarsfluit

Een dubbel cd met daarop 15 stukken en daarmee bijna 2,5 uur muziek. Naast nieuwe eigen composities van de bandleider is er een keur aan bestaande bekende en minder bekende composities opgenomen in arrangement van Kurt Weiss, Coos Zwagerman en Loet van der Lee.

De Nederlandse trombonist en arrangeur Vincent Veneman arrangeerde speciaal voor dit project het bekende Concierto de Aranjuez wat resulteerde in een 14 minuten versie met alle zeven bandleden.